REKLAMA
Klasický cesnakový posúch mäkký ako obláčik
Najlepší cesnakový posúch.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 650 g múka
- 400 ml vlažná voda
- 3 uvarené zemiaky v šupke
- 1 kocka droždia
- 2 čl kryštálový cukor
- 2 čl soľ
- 2 čl rasce
- 3 pl masti
- cesnak
- slanina
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Najskôr si vo vlažnej vode rozmiešame kvasnice a cukor. Necháme chvíľu postáť na teplom mieste aby sa kvasenie rozbehlo.
2. Krok
Do veľkej misy si dáme múku, soľ a rasca. Spolu všetko premiešame. Do múčnej zmesy najemno nastrúhame zemiaky.
3. Krok
Pridáme masť a kvások. Spolu vypracujeme hladké cesto. Necháme ho na teplom mieste vykysnúť. Malo by zdvojnásobiť svoj objem.
4. Krok
Keď nám cesto vykyslo vytvarujeme ho do tvaru posúcha. Hrúbka by mala byť asi 2 cm.
5. Krok
V malej miske si premiešame vodu, trochu masti a prelisovaný cesnak. Dáme si ho podľa chuti. Touto zmesou potrieme celý povrch posúcha.
6. Krok
Slaninu si nakrájame na väčšie kocky a posypeme povrch posúcha. Dáme si ho piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30 minút do zlata.
ďakujem tento posúch sa mi pozdáva vyskúšam škoda že neviem či možno použiť aj sušené kvasnice mám chuť ho urobiť hneď