REKLAMA
Zdroj: FB: Vánoční cukroví a jiné sváteční a slavnostní sladkosti
Kokosové ježe s karamelom
Kokosové ježe s karamelom sú moje obľúbené dezerty, ktoré pripravujem vždy, keď mám chuť na niečo sladké.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
Cesto:
- 6 kus vajce
- 250 g práškový cukor
- 100 g kryštálový cukor
- 300 g hrubá múka
- 1 balík prášok do pečiva
- 50 g orechy
Poleva:
- 350 g práškový cukor
- 30 g kakao
- 10 pl mlieko
- 1 kus Hera
Na obalenie:
- 300 g kokos
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Kryštálový cukor necháme zkaramelizovať, zalejeme 200 ml a varíme kým sa nám hrudky nerozpustia. Necháme ho trochu vychladnúť.
2. Krok
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom.
3. Krok
Potom k ním pomaly prilievame karamel a múku zmiešanú s práškom do pečiva a orechmi.
4. Krok
Všetko spolu zamiešame a na záver pridáme tuhý sneh z bielkov.
5. Krok
Cesto na kokosové ježe pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu na 180 stupňov asi 35 minút.
6. Krok
Po upečení ich necháme úplne vychladnúť.
7. Krok
Poleva: všetko spolu vymiešame s roztopíme nad parou.
8. Krok
Cesto nakrájame na kocky, namočíme ich v poleve a obalíme kokosom.