Kokosový sen na vianočný stôl
Kokosový sen na vianočný stôl.
Ingrediencie
1. skupina surovín
- 400 g hladká múka
- 120 g práškový cukor
- 1 vajce
- 200 g zmäknuté maslo
- 6 kus vaječné bielka
2. skupina surovín
- 6 kus vaječné bielka
- 300 g práškový cukor
- 250 g strúhaný kokos
3. skupina surovín
- 200 ml mlieko
- 40 g vanilkový pudingový prášok
- 50 g trstinový cukor
- 250 g zmäknuté maslo
- 12 g kakao
- džem na natretie
- roztopená čokoláda
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z hladkej múky, cukru, masla a vajíčka vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme hodinu v chladničke.
Nad parným kúpeľom vyšľaháme 6 vaječných bielkov. Pridávame postupne práškový cukor po častiach a vždy prešľaháme, kým nám nevznikne tuhý sneh.
Do snehu pridáme strúhaný kokos a premiešame. Potom zmesou naplníme cukrárske vrecko a na plechu s papierom na pečenie striekame malé kôpky. Zo zmesi by nám malo vyjsť cca. 36-40 kusov. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15-20 minút.
Na pomúčenej doske vyváľkame vychladnuté cesto na hrúbku 3 mm a vykrajujeme kolieska. Tie pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 15 minút, ale odporúčam sledovať.
Pripravíme si puding. Do vysokého uzatvárateľného pohára nalejeme mlieko a pridáme pudingový prášok. Poriadne zmes premiešame, najlepšie šejkovaním. V hrnci potom varíme túto zmes ako klasický puding podľa návodu. Pridáme trstinový cukor a pri neustálom miešaní varíme, kým nám nevznikne hustá zmes. Odstavíme z plameňa a pridáme zmäknuté maslo a kakao. Všetko spolu krátko zmixujeme ponorným mixérom.
A prichádza čas plnenia. Každú sušienku natrieme najskôr broskyňovým džemom. Druhou vrstvou bude náš pudingový krém, ktorý navrstvíme pomocou cukrárskeho vrecka a na záver priklopíme kokosovou čiapočkou. Odložíme do chladničky na hodinu.
Vychladnuté koláčiky vyberieme a každý spodok máčame v rozpustenej čokoláde. Opäť necháme vychladiť a môžeme podávať.