REKLAMA
Zdroj: Canva
Koláč s kondenzovaným mliekom
Salko koláč s čokoládou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 5 vajce
- 6 pl práškového cukru
- 6 pl polohrubá múka
- 1⁄2 kypriaceho prášku
- 2 pl horúcej vody
- 2 pl olej
- 2 pl kakao
Náplň
- 1 konzerva salka
- 250 g maslo
- 3 pl nutelly
- 2 pl kakao
Posýpka
- tmavá čokoláda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Najskôr dáme variť konzervu salka na približne 1 a pol hodiny. Po "uvarení" ponoríme konzervu do studenej vody a necháme vychladiť.
2. Krok
Vajíčka vymiešame s cukrom, pridáme horúcu vodu a olej a premiešame. Ďalej pridáme múku s kypriacim práškom a kakaom a vyšľahaný sneh z bielkov.
3. Krok
Zmes vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 160°C 15-20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
4. Krok
Vychladené salko ochutíme kakaom a nutellou, pridáme zmäknuté maslo a vymiešame do hladka. Plnku necháme stuhnúť v chladničke.
5. Krok
Vychladenú piškótu prekrojíme na polovicu. Oba pláty potrieme plnkou a spojíme. Vrch potrieme plnkou a ozdobíme nastrúhanou čokoládou.