Koláč s mascarpone a kyslou smotanou
Koláč s plnkou z mascarpone a kyslou smotanou.
Ingrediencie
Cesto
- 150 g múky polohrubej
- 150 g mleté orechy
- 120 g kryštálový cukor
- 1 čl kypriaci prášok
- 8 vajce
- Štipka soľ
- 240 g džemu
Plnka
- 200 ml kyslá smotana
- 500 g mascarpone
- 200 zahustené nesladené mlieko
- 3 čl želatínového prášku
- 70 ml voda
Poleva
- 200 g kondenzovaného mlieka
- 50 g maslo
- 1 Lyžice kakao
- vlašské orechy
Najnovšie letáky
Postup
Na cesto zmiešame vajcia, cukor, štipku soli šľaháme 10 minút. Zmiešame suché suroviny, múku, prášok do pečiva, mleté vlašské orechy. Postupne vmiešame do vaječnej zmesy. Cesto pečieme na papiery na pečenie na 170 stupňov 40 minút.
Zdroj: Youtube
Na krém vyšľaháme kyslú smotanu s mascarpone do hladka. Pridáme kondenzované mlieko a na záver rozpustenú nie horúcu želatínu.
Zdroj: Youtube
Piškótu prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Jednu časť potrieme obľúbeným džemom.
Zdroj: Youtube
Navrch dáme krém a priložíme druhou polovicou piškóty. Dáme na chvíľku stuhnúť a pripravíme si polevu.
Zdroj: Youtube
Na polevu zmiešame kondenzované mlieko, maslo a kakao. Roztopíme nad ohňom a polejeme celý povrch torty. Na ozdobu poukladáme kúsky orechov. Koláč dáme stuhnúť do chladničky.
Zdroj: Youtube