Koláč zo špaldovej múky s tvarohom
Vláčny a ochutený tvarohom
Ingrediencie
Korpus
- 5 vajce
- 30 g kokosový cukor
- 3 PL repkový olej
- 2 polievková lyžica vlažná voda
- 70 g špaldová hladká múka
- 1 Lyžice kakao
- 1 balík bezfosfátový prášok do pečiva
Plnka
- 250 g jemný odtučnený tvaroh
- 90 g kyslá smotana
- 1 lyžička mletej vanilky
- ovocie
- orechy na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Použila som okrúhlu formu s priemerom 26cm.
Vajíčka si vyšľaháme s cukrom.
Pridáme olej a vodu a zamiešame.
Ďalej pridáme múku, karob a prášok do pečiva. Všetko dôkladne vyšľaháme.
Formu si vystelieme papierom na pečenie a cesto vylejeme.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180/30 minút alebo podľa potreby.
Vyberieme a necháme vychladnúť.
Tvaroh, smotanu a vanilku si vymiešame.
Navrstvíme na tortu. Ozdobíme ovocím a mletými orechami.
Ak si zvolíte formu s menším priemerom, tak si korpus môžete prerezať na dve polovice. Odporúčam, ale dvojnásobne množstvo plnky.
Alebo môžte zvoliť aj nepečenú verziu, kde namiesto cesta použijete piškóty, ktoré budete striedať s plnkou. Taktiež dvojnásobne množstvo. A pomedzi si môzte dať aj čerstvé ovocie.
Tortu vložíme aspoň na 1 hodinu do chladničky a tak podávame.
Dobrú chuť!