REKLAMA

Zdroj: okskukuruza from Canva

Králičia paštéta

Králičia paštéta je ideálnou voľbou pre tých, ktorí ocenia vynikajúci a trochu jedinečný pokrm, ktorý poteší nielen svojím vzhľadom, ale predovšetkým chuťou. Jemné králičie mäso v kombinácii s príchuťou slaniny a zeleniny, uzavreté v chrumkavom cestíčku, je rafinovanou kombináciou, ktorá sa výborne hodí na slávnostný stôl alebo na výnimočnú príležitosť.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 1 králik Pridané do
  • 200 g údená slanina Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnak Pridané do
  • 1 Mrkva Pridané do
  • 1 petržlen Pridané do
  • 2 vajcia Pridané do
  • 2 lyžice maslo Pridané do
  • 1 pohár Strúhanka Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 1 lístkové cesto Pridané do
REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Králika uvarte v mierne osolenej vode. Po uvarení mäso sceďte a oddeľte od kostí.

2. Krok

Slaninu nakrájajte na kocky a opečte na panvici do chrumkava. Pridajte na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak a spolu ich minútu opekajte.

3. Krok

K slanine a cibuli pridajte na kocky nakrájanú mrkvu a petržlen. Všetko spolu niekoľko minút smažte.

4. Krok

Králičie mäso zmiešajte s dusenou zeleninou a slaninou. Pridáme surové vajcia, maslo a strúhanku. Osolíme a okoreníme.

5. Krok

Formu na pečenie vyložíme lístkovým cestom a vylejeme naň zmes. Prikryjeme druhou časťou cesta. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút.

6. Krok

Po upečení paštétu nechajte vychladnúť a potom ju nakrájajte na porcie. Králičiu paštétu podávajte teplú.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov