Krémeš z medových plátov
Vynikajúci dezert z lahodných medových plátov a skvelou krémovou náplňou. Výborný ku kávičke alebo len tak.
Ingrediencie
medové pláty
- 2 kus vajce
- 300 g múka
- 100 g práškový cukor
- 1 pl Med
- 1 kl kypriaci prášok
- 50 g maslo
pudingový krém
- 1 l plnotučné mlieko
- 2 bal Zlatý klas (prášok)
- 150 g práškový cukor
- 200 g maslo
- 2 ks vaječné bielka
Šľahačka
- 500 ml šľahačka
- 1 stužovač šľahačky
- 4 pl cukor
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr si pripravíme pláty. V mise si navážime múku, cukor, pridáme maslo, vajcia, sódu bikarbónu a med. Cesto vypracujeme do hladka, aby sa všetko spolu dobre spojilo.
Cesto si rozdelíme na dve rovnaké časti a každú zabalíme do potravinárskej fólie. Dáme aspoň na 15 minút do chladničky. Keď bude cesto vychladené vyvaľkáme ho a pláty dáme piecť na papier na pečenie do zlata.
Pripravíme si pudingový krém. Zlatý klas uvaríme v mlieku podľa návodu. Necháme ho vychladnúť. Nesmieme zabudnúť prekryť vrch fóliou aby sa nám nevytvorila škrupinka.
V miske si vymiešame maslo spolu s cukrom do peny. Túto zmes zašľaháme do vychladnutého pudingu. Potom pridáme sneh vyšľahaný z bielkov. Už len zľahka premiešame.
Už nám len stačí vyšľahať v miske šľahačku do ktorej sme pridali stužovač a cukor.
Posledným krokom je už len celý dezert pospájať. Ako prvá vrstva pôjde plát na ktorý navrstvíme krém, ako ďalšia vrstva bude šľahačka a priklopíme druhým plátom. Necháme poriadne vychladiť a môžeme nakrájať.