:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/BZOJSidt17iXVyNlS1na/c97c55eb909e7489d51731932e337239.jpeg)
Krémeš z medových plátov
Vynikajúci dezert z lahodných medových plátov a skvelou krémovou náplňou. Výborný ku kávičke alebo len tak.
Ingrediencie
medové pláty
- 2 kus vajce
- 300 g múka
- 100 g práškový cukor
- 1 pl Med
- 1 kl kypriaci prášok
- 50 g maslo
pudingový krém
- 1 l plnotučné mlieko
- 2 bal Zlatý klas (prášok)
- 150 g práškový cukor
- 200 g maslo
- 2 ks vaječné bielka
Šľahačka
- 500 ml šľahačka
- 1 stužovač šľahačky
- 4 pl cukor
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr si pripravíme pláty. V mise si navážime múku, cukor, pridáme maslo, vajcia, sódu bikarbónu a med. Cesto vypracujeme do hladka, aby sa všetko spolu dobre spojilo.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/BZOJSidt17iXVyNlS1na/bb5fd872f67bdfe9b050fb92449077e0.png)
Cesto si rozdelíme na dve rovnaké časti a každú zabalíme do potravinárskej fólie. Dáme aspoň na 15 minút do chladničky. Keď bude cesto vychladené vyvaľkáme ho a pláty dáme piecť na papier na pečenie do zlata.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/BZOJSidt17iXVyNlS1na/02fbfe2ce6d50f6572b48123d1844888.png)
Pripravíme si pudingový krém. Zlatý klas uvaríme v mlieku podľa návodu. Necháme ho vychladnúť. Nesmieme zabudnúť prekryť vrch fóliou aby sa nám nevytvorila škrupinka.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/BZOJSidt17iXVyNlS1na/d8d23a9e2d3b429a2cd6c28868d5a3f3.png)
V miske si vymiešame maslo spolu s cukrom do peny. Túto zmes zašľaháme do vychladnutého pudingu. Potom pridáme sneh vyšľahaný z bielkov. Už len zľahka premiešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/BZOJSidt17iXVyNlS1na/4e1676b0b2de9bc4efafc0b63ede9c6c.png)
Už nám len stačí vyšľahať v miske šľahačku do ktorej sme pridali stužovač a cukor.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/BZOJSidt17iXVyNlS1na/5bbd8eafd54b2e37bcda1cca98778a11.png)
Posledným krokom je už len celý dezert pospájať. Ako prvá vrstva pôjde plát na ktorý navrstvíme krém, ako ďalšia vrstva bude šľahačka a priklopíme druhým plátom. Necháme poriadne vychladiť a môžeme nakrájať.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/BZOJSidt17iXVyNlS1na/1a0654f9d1d86c68ed355e644d434312.png)