REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cK3fNtCZIjYFSMxurxZ9/ad564c3a33c8d500c33f451a6c490c.jpeg)
Krémová hokkaido polievka
Krémové polievky sú super. Dostanete do seba dávku zeleniny, navyše aj zasýtia. Dopriať si môžte na obed či večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 1 stredne veľká hokkaido tekvica
- 1 l vývar voda
- 1 pl lučiny
- paprika údená
- sušený cesnak
- cibuľa sušená
- bazalka
- kurkuma
- 1 pl olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
Tekvicu nakrájame na menšie kúsky, zmiešame s koreninami a olejom a dáme piecť na 200 stupňov do mäkka, cca 15 minút. Po dopečení dáme do hrnca, pridáme vývar a rozmixujeme do hladka. Následne pridáme lučinu, prípadne ešte dochutíme, ja som po troške pridala rôzne koreniny. Množstvo soli závisí od slanosti vývaru. Znovu premixujeme, dáme prevariť a podávame. Dobrú chuť.