REKLAMA
Krémová petržlenová polievka
Vynikajúca petržlenová polievka z vňaťky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 1 šálka petržlen
- 1 jarná cibuľa
- 30 g maslo
- 2 zemiak
- 1 pl šľahačka
- soľ
- mleté čierne korenie
- voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Jarnú cibuľku a petržlenovú vňať si umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Očistíme a nakrájame si zemiaky. V hrnci si rozpálime maslo a opečieme na ňom cibuľu, zemiaky a petržlenovú vňať.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Posolíme a pokoreníme, zalejeme vodou. Varíme kým nie sú zemiaky mäkké.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Do uvarenej polievky pridáme smotanu a rozmixujeme ju ponorným mixérom. Môžeme podávať dochutené ešte citrónovou šťavou.
Zdroj: Youtube