Zdroj: Ildar Imashev for Getty Images
Krémová syrová omáčka s taveným syrom
Táto syrová omáčka s taveným syrom je v našej rodine absolútne obľúbená a v priebehu rokov sa stále zdokonaľuje. Je krémová, aromatická a jednoducho vynikajúca. Omáčka je ideálna ako dip, omáčka na cestoviny alebo príloha k rôznym jedlám. Ako skúsený amatérsky kuchár môžem povedať, že tento recept má vždy úspech.
Ingrediencie
- 200 g tavený syr
- 200 g creme fraiche
- 1 malé Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 Čajová lyžička horčica
- 1⁄2 Čajová lyžička Paprikový prášok
- soľ a korenie
- Dúšok mlieka
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete pripraviť syrovú omáčku z taveného syra, najprv ošúpte a nadrobno nakrájajte cibuľu a cesnak. Tu je potrebná opatrnosť - praví kuchári vedia, že menšie kúsky lepšie zvýraznia chuť.
V stredne veľkej panvici rozohrejte trochu oleja a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým nie sú priesvitné. Zistil som, že osmaženie cibule a cesnaku pred pridaním syra dodá jedlu ďalšiu vrstvu chuti.
Teraz pridajte tavený syr a crème fraîche. Tieto dve zložky tvoria jemný stred našej omáčky a dodávajú jej charakteristickú krémovitosť.
Za stáleho miešania pomaly priveďte do bodu topenia. Dbajte na to, aby teplota nebola príliš vysoká a aby ste omáčke dali dostatok času, aby sa nepripálila.
Teraz pridajte horčicu a papriku a podľa chuti osoľte a okoreňte.
Ak je omáčka príliš hustá, jednoducho pridajte trochu mlieka, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu. Zistil som, že pomalé pridávanie mlieka po troškách prináša najlepší výsledok a účinne reguluje konzistenciu pokrmu.
Syrovú omáčku s taveným syrom nechajte niekoľko minút povariť, aby sa rozvinula chuť. Trpezlivosť sa oplatí - trochu času navyše na sporáku vyvolá hĺbku chuti omáčky, ktorej sa jednoducho nedá odolať.