:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/OT6k_5sxyGDIFEIUkb4O/8fcf1d8495e316adfe37e4fd1de353.jpeg)
Krémové cuketové rizoto
Toto krémove cuketové rizoto je vhodné aj pre deti!
Ingrediencie
- 3 pl olivového oleja
- 1 stredne veľkú žltú cibuľu
- 150 ml bieleho vína
- hrnček ryže
- 1 stredne veľkú cuketu
- 10 cherry paradajok
- dostatok teplého zeleninového vývaru (aspoň 3 hrnčeky)
- 1⁄2 šťavu a kôru z citróna
- 4 pláty tučné masla
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a mleté čierne korenie
- 50 g parmezán
Najnovšie letáky
Postup
Začneme tým, že si v hlbokej panvici opražíme na olivovom oleji na jemno nakrájanú cibuľu cca 5 minút na strednom plameni. Pridáme víno a necháme z neho vyvariť alkohol.
Do pripraveného základu pridáme ryžu, cuketu a rozpolené cherry paradajky a krátko všetko spolu opražíme. Zalejeme vývarom tak, aby bol ryža akurát zaliata, pridáme 2 plátky masla, premiešame a zakryjeme pokrievkou. Vývar pridávame plynulo počas celého varenia rizota za občasného miešania.
Keď je ryža na skus už takmer uvarená, pridáme smotanu na šľahanie a necháme bez pokrievky už iba dovariť. Po dovarení zamiešame ešte zvyšné masielko, strúhaný parmezán a dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti. Podávame do hlbokých tanierov. Vrch nezabudneme ešte posypať extra parmezánom. Dobrú chuť.