Krémové gnocchi s hráškom
Jednoduchý a rýchly obed, v týchto horúčavách som rada ak nemusím dlho vyvárať, asi ako každá z nás. Hotové za asi 20 minút, vo vegetariánskej verzii chutí výborne s opečenými hríbmi namiesto slaniny. Super aj ako teplá večera 😉.
Ingrediencie
- 500 g gnocchi
- 150 g čerstvý hrášok
- podľa chuti bacon slanina / šunka
- 80 g strúhaný syr
- 100 g jemný nízkotučný tvaroh
- 400 ml nízkotučné mlieko
- 1⁄2 lyžičky horčica
- podľa chuti soľ, cesnakový granulát, mleté farebné korenie, muškátový oriešok, korenie
Najnovšie letáky
Postup
Gnocchi varíme v osolenej vode 2 minúty / do vody pridávam aj bujón.
Hrášok som varila v mikrovlnke 7 minút.
Bacon nakrájame, opečieme. Preložíme do misky.
K baconu pridáme aj uvarený, scedený hrášok.
Uvarené, scedené gnocchi chvíľu pražíme / nie je potrebné, mne chutí takto viac. Ak nám ostal z baconu výpek, pražíme vo výpeku, ak neostal tak na kúsku masla alebo olivovom oleji.
Gnocchi pridáme do misky s baconom a hráškom.
Mlieko zohrejeme, pridáme syr a za občasného miešania necháme syr celkom roztopiť. Osolíme, okoreníme, pridáme horčicu / soľ pridajte podľa slanosti baconu, syra.
Do hotovej omáčky primiešame gnocchi s baconom a hráškom. Chvíľu povaríme asi 2- 3 minútky.
Nakoniec pridáme tvaroh a dobre premiešame.
Dobrú chuť 🙂