REKLAMA
Krémové hubové rizoto
Vláčne s hubovou chuťou nenáročné na prípravu. Malo by sa použiť aj víno, ja som nemala a bolo aj tak chutné. Pozor, je veľmi sýte 😊
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 ks stredná cibuľa
- 1 pl oleja
- 300 g čerstvé hríby
- 21⁄2 dcl hrnček ryža
- voda
- vegeta
- soľ
- 2 pl parmezán
- 4 farebné mleté korenie
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
REKLAMA
Postup
90 min.
Na kvapke oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané čerstvé hríby a dusíme,podľa potreby podlievame vodou.Ak sú hríby mäkké pridáme premytú ryžu a dusíme spolu ,vodu prilievame podľa potreby . Miešame pretože rado to prihára.Takto dusíme a podlievame vodou kým nám ryža nezmäkne. Do vody môžeme primiešať vegetu a soľ.Pozor až nepresolíte na koniec sa bude primiešavať parmezán. Ryža má byť kašovitá. Takže dusíme, miešame, podlievame vodou až kým ju nemáme tejto konzistencie. Ak máme primiešame parmezán a máme hotovo.