Zdroj: Freepik
Krémové syrové makaróny s kuracím mäsom
Ingrediencie
- 2 Kuracie prsia nakrájané na kocky
- 1 pohár Nevarených makarónov
- 1 konzerva Krémovej hubovej polievky
- 1 pohár Mlieka
- 1 pohár Strúhaného syra čedar
- 1 pohár strúhanky
- 3 pl nesoleného masla
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Začnite predhriatím rúry na 175 °C. Tento krok je veľmi dôležitý, pretože umožňuje dosiahnuť optimálnu teplotu pečenia, čím sa zabezpečí rovnomerné pečenie.
Kým sa rúra zohreje, uvarte makaróny vo veľkom hrnci s osolenou vriacou vodou asi 8-10 minút, kým nie sú al dente. Aj keď návod na obale môže hovoriť niečo iné, mierne nedovarené cestoviny lepšie vydržia v rúre a nie sú kašovité.
Kým sa cestoviny varia, orestujte kuracie mäso na samostatnej panvici, kým nie je ľahko zlatisté.
Cestoviny sceďte a spojte ich s kuracím mäsom, hubovou polievkou a mliekom vo veľkej miske. Dochuťte to soľou a korením podľa vlastnej chuti.
Zmes nalejte do zapekacej misy a bohato ju posypte strúhaným syrom čedar a strúhankou. Strúhanka dodá chrumkavú štruktúru, ktorá dokonale doplní krémové cestoviny.
Misku vložte do vyhriatej rúry a nechajte ju piecť približne 25-30 minút. Vrch má byť zlatohnedý.