Krémové tekvicové rizoto
Tekvicové rizoto pre deti.
Ingrediencie
Tekvicové kocky
- 250 g maslová tekvica
- 2 pl olivový olej
- soľ
- mleté čierne korenie
Rizoto
- 5 hrnčekov bujón
- 11⁄2 Cibuľa
- 250 g maslová tekvica
- 2 ks stopkový zeler
- 3 strúčiky cesnaku
- 11⁄2 ryža Arborio
- 1⁄2 hrnček parmezán
- 10 g maslo
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 200ºC. Tekvicu nakrájajte na kocky a pridáme olej, soľ a korenie. Premiešame a pečieme odokryté 20 minút, kým sa neopražia a nezmäknú
Zdroj: Youtube
Do hrnca dáme zvyšnú časť tekvice nakrájanej na kocky, vývar, 1 cibuľu nasekanú na jemno, 1 stonkový zeler nakrájaný na menšie časti, cesnak. Všetko spolu podusíme asi 15 minút do mäkka. Precedíme si to cez sítko. Tuhú časť rozmixujeme ponorným mixérom spolu s hrnčekom vývaru, v ktorom sa zmes varila. Zvyšný vývar si odložíme bokom.
Zdroj: Youtube
Na panvici si rozohrejeme olej, pridáme kúsok nasekanej cibule, kúsok zeleru, ktoré sme si odložili a opražíme. Pridáme ryžu a opečieme. Podlejeme jedným hrnčekom vývaru a vydusíme.
Zdroj: Youtube
Pridáme tekvicový krém jeden hrnček a zamiešame. Za stáleho miešania striedavo pridávame vývar a tekvicový krém, kým nie je ryža hotová.
Zdroj: Youtube
Keď je ryža hotová rizoto odstavíme, pridáme parmezán a maslo. Premiešame. Do hotového ešte vmiešame kocky tekvice, ktoré sme si na začiatku upiekli.