REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/F3gx6u2p_3l6ZV3vRLoK/2b68eea3185e641d4252bd284afd91dd.jpeg)
Krémový karamelový dezert
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Suroviny
- 6 kus vaječné bielka
- 75 g práškový cukor
- mlieko
- 100 ml karamel
Krém
- 500 ml mlieko
- 80 g kryštálový cukor
- 6 kus žĺtko
- vanilková esencia
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Do hlbšej misy dáme 6 vaječných bielkov. Začneme ich šľahať a keď zmes trochu zhustne, postupne do nej za stáleho miešania pridávame práškový cukor.
2. Krok
Mlieko privedieme do varu. Z hustého vaječného snehu formujeme lyžicou väčšie obláčiky, ktoré budeme v mlieku variť. Varíme ich približne 4-5 minút z každej strany. Po uvarení ich vyložíme na tanier a necháme vychladnúť.
3. Krok
Kým sa vaječné obláčiky varia, pripravíme krém. Mlieko, cukor, žĺtky a zopár kvapiek vanilkovej esencie šľaháme nad parou asi 10 minút, kým sa zo zmesi nevytvorí redší krém.
4. Krok
Hotový krém nalejeme do zmrzlinových pohárov a položíme naň jeden bielkový obláčik. Vrch dezertu ozdobíme karamelom a posypeme mandľovými lupienkami.