Zdroj: VeselovaElena for iStockPhotos
Krémový syr spaetzle Nemecká kuchyňa
Klasikou nemeckej kuchyne, ktorá nikdy nesklame, sú určite krémové Käsespätzle. Ako rodená Švábka som tento recept od svojho detstva pripravovala a vylepšovala nespočetnekrát, a preto môžem potvrdiť: So správnymi ingredienciami a niekoľkými trikmi v rukáve sú domáce Käsespätzle neodolateľne chutné!
Ingrediencie
- 250 g múka
- 4 vajcia
- 1 Čajová lyžička soľ
- 75 ml voda
- 200 g Syr ementál
- 2 Cibuľa
- 2 Polievková lyžica maslo
- soľ a korenie
- čerstvá pažítka na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
1. Ak chcete pripraviť klasické nemecké syrové špecle, najprv v miske zmiešajte múku, vajcia a soľ. Pridajte vodu a vypracujte hladké cesto. V závislosti od toho, ako sa vám podarí vajcia, môžete potrebovať o niečo viac alebo menej vody. Je to úplne normálne a patrí to k umeniu prípravy cesta na spaetzle.
Cesto nechajte približne 20 minút odpočívať. Medzitým nastrúhajte syr a nakrájajte cibuľu nadrobno.
Na panvici rozohrejte 1 lyžicu masla a opečte na ňom kolieska cibule dozlatista. Tu je potrebná trpezlivosť, pretože len pomaly smažená cibuľa rozvíja svoju plnú chuť.
Vo veľkej panvici priveďte vodu do varu a pridajte soľ. Cesto naškrabte alebo pretlačte cez sitko na spaetzle alebo krájač na spaetzle priamo do vody. Hneď, ako špecle vyplávajú na hladinu, sú hotové a môžete ich vybrať dierkovanou lyžicou.
Hotové špecle vložte do zapekacej misy a zasypte ich vrstvou strúhaného syra. Pokračujte v pridávaní vrstiev špeclí a syra, kým nespotrebujete všetky prísady. Predhrejte rúru na 175 °C a zapekajte zapekaciu misu približne 10 minút, kým sa syr dobre nerozpustí.
Klasické syrové spaetzle posypte smaženou cibuľkou a čerstvou pažítkou a ihneď podávajte. Vychutnajte si jedlo!