Krtkova torta na plechu
Krtkova torta na plechu s mascarpone krémom, cream cheese a smotanou.
Ingrediencie
Korpus
- 200 g hladká múka
- 1 polievková lyžica rastlinný olej, prípadne kokosový
- 30 g maslo rozpustené, vychladnuté
- 100 ml mlieko izbovej teploty
- 3 väčších vajec
- 2 polievková lyžica kakao
- 50 g práškový cukor
- 1 pack kypriaci prášok
- 2 kl vanilkový cukor
Krém
- 200 g mascarpone
- 50 g smotanový syr (cream cheese)
- 250 g jemný nízkotučný tvaroh
- flavdrops, prípadne iné sladidlo
- 3 kus banány
- trochu nasekanej čokolády
Najnovšie letáky
Postup
Do misky si dáme žĺtka, vanilkový cukor, práškový cukor a vymiešame do peny. Následne si počas mixovania pridávame po častiach rozpustené maslo, lyžicu oleja a nakoniec mlieko. Urobí sa nám tekutá zmes. Tú prilejeme do misky, kde sme si pripravili múku, kakao a prášok pečiva. Dobre ručne zmiešame. Nakoniec pridáme vyšľahané bielka. Zmiešame už len ručne lopatkou, trvalo mi to pár minút.
Zmes vylejeme na malý plech (cca 28x20), vymastený maslom a vysypaný múkou. Pečieme na 180 stupňov cca 20-23min. Po vybratí necháme vychladnúť, vnútro vydlabeme cca 2cm od okraja a drobenku si necháme na posypanie.
Tvaroh, mascarpone a cream cheese si zmiešame najskôr lopatkou a potom premiešame mixérom. Pridáme flavdrops alebo iné sladidlo a ešte ručne zamiešame. V nádobe si vyšľaháme smotanu a ručne vmiešame do zmesi.
Keď máme korpus vydlabaný na spodok dáme prekrojené banány a nanesieme plnku. Ja som ju rozotrela po celom plechu. Posypeme nastrúhanou čokoládou a posypeme drobenkou z vydlabaného cesta. Jemne utlačíme a dáme stuhnúť do chladničky na pár hodín. Dobrú chuť.