Krtkove tortičky
Trošku inak ako klasická Krtkova torta, plnku som si upravila podľa svojho. A banány som nahradila čučoriedkami... a chutili výborne. Ak máte zvyšný korpus a neviete čo s ním, skúste tieto tortičky. Množstvo na plnku si upravte podľa množstva tortičiek.
Ingrediencie
- 200 ml šľahačka
- 150 ml kyslá smotana
- 1 bal stužovač šľahačky
- 1 bal vanilkový cukor
- čučoriedka
- korpus
- čokoláda s vysokým obsahom kakaa
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravíme "črepníky" - papierové poháre. Papierové poháre som vložila do mrazničky, pokiaľ som pripravila čokoládu.
Čokoládu rozpustíme nad vodnou parou. Do pohára dáme z rozpustenej čokolády, pohárom točíme aby sa z čokolády ušlo všade rovnomerne. Zvyšnú čokoládu z pohára vylejeme a dáme do chladničky.
V prípade potreby, ak sa Vám zdá čokoláda pritenká, nerovnomerná, postup zopakujte a dajte ešte jednu vrstvu čokolády.
Nechajte celkom stuhnúť. Zo stuhnutých čokolád odstráňte poháre / použila som rukavice aby neboli na čokoláde odtlačky 🤭 Mne sa podarilo niektoré pekne vytiahnuť, pri niektorých som na dolnej časti pri zvare pohár "otvorila" a tak ho dala dole.
Na plnku vyšľaháme smotanu na šľahanie spolu so stužovačom a vanilkovým cukrom. Pridáme kyslú smotanu a už len premiešame.
Do čokolády navrstvíme plnku, ovocie a korpus... Podľa chuti.
Asi cm pod okrajom pohára som dala korpus a poslednú dávku krému. Z poslednej dávky krému spravte kopček a posypte rozdrveným korpusom.
Ozdobte podľa chuti.
Dobrú chuť 🙂