Zdroj: Pixabay
Kubánska torta
Najlepšia kubánska torta plná rumu a banánov.
Ingrediencie
Korpus
- 4 ks vajcia
- 120 g kryštálový cukor
- 2 pl olej rastlinný
- 1 pl voda
- 120 g polohrubá múka
- 2 čl kypriaci prášok
- 20 g holandské kakao
Krém
- 500 ml šľahačka
- 50 g kryštálový cukor
- 50 g holandské kakao
- 1 ks cukor vanilkový
Ďalšie suroviny
- 4 ks banány
- rum
Najnovšie letáky
Postup
Bielky vyšľaháme so štipkou soli. Postupne zašľhávame cukor. Pridávame žĺtka, olej, vodu, preosiatu múku s práškom do pečiva a preosiate kakao.
Upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme pri teplote 180 °C 30 minút. Necháme vychladnúť.
Zohrejeme si smotanu na šľahanie, nesmie sa variť. Pridáme kakao a cukor. Premiešame. Necháme odpočinúť v chladničke aspoň 12 hodín. Môžeme vyšľahať ručným mixérom. Ak si chceme prácu uľahčiť kúpime si parížsku šľahačku.
Môžeme vrstviť tortu, korpus si rozrežeme na dve časti. Spodný plát pokvapkáme rumom (nešetríme), poukladáme banány rozrezané po dĺžke a potrieme časťou krému. Priložíme zvyšný plát, pokvapkáme rumom a celú tortu potrieme zvyškom krému.
Hotovú tortu necháme stuhnúť v chlade aspoň 2 hodiny.