REKLAMA
Zdroj: Mizina by Getty Images
Kukuričná polenta
Recept na kukuričnú polentu, ktorá je obľúbeným pokrmom s tradíciou najmä na severe krajiny. Polenta sa považuje za veľmi univerzálnu prílohu, ktorá sa môže konzumovať nielen s mäsom a rybami, ale aj ako samostatné jedlo.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 litrov vody
- 1 Pohár Kukuričná polenta
- 50 g maslo
- 50 g parmezán
- Soľ podla chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Priveďte vodu a soľ do varu. Potom do vriacej vody za stáleho miešania pomaly pridajte kukuričnú polentu.
2. Krok
Polentu varte na miernom ohni približne 20 minút. Stále miešajte, aby sa neprilepila na dno.
3. Krok
Keď je polenta hotová, odstavte ju z ohňa a pridajte maslo a parmezán. Všetko dôkladne premiešajte.
4. Krok
Ak chcete polentu jesť ako prílohu, podávajte ju ihneď. Ak ju chcete podávať ako samostatné jedlo, nechajte ju stuhnúť a potom ju podávajte nakrájanú na kúsky.