REKLAMA

Zdroj: Canva

Kumpir

Kumpir je tradičný turecký pokrm, ktorý sa skladá z pečených zemiakov s rôznou náplňou.

REKLAMA
Najobľúbenejšie turecké jedlá: Kebab, börek, baklava a ďalšie skvelé pokrmy!

Recept nájdeš v tomto článku

Najobľúbenejšie turecké jedlá: Kebab, börek, baklava a ďalšie skvelé pokrmy!

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 ks zemiaky Pridané do
  • 100 g masla Pridané do
  • 100 ml mlieka Pridané do
  • 150 g goudy Pridané do
  • 100 g šunky Pridané do
  • 100 g kyslej smotany Pridané do
  • 2 Lyžice nasekaných čerstvých byliniek Pridané do
  • kukurica Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.

2. Krok

Zemiaky dôkladne umyte a osušte. Vidličkou do nich popichajte aby sa dobre prepiekli.

3. Krok

Zabaľte zemiaky do alobalu a vložte na plech. Pečte ich v rúre približne 45 až 60 minút, kým nebudú mäkké.

4. Krok

Po vytiahnutí zemiakov z rúry odstráňte alobal a nechajte ich vychladnúť.

5. Krok

Na hornej strane zemiakov urobte rez a opatrne ich vydlabte do misky, pričom dávajte pozor, aby ste nerozbili ich vonkajšiu vrstvu.

6. Krok

Maslo rozpustite v hrnci a pridajte mlieko. Zmes za občasného miešania zahrejte až do bodu. Dochuťte ju soľou a korením.

7. Krok

Zemiaky prelejte maslovou zmesou a jemne ich premiešajte vidličkou, aby sa všetky ingrediencie spojili.

8. Krok

Do vydlabaného priestoru každého zemiaka pridajte trochu goudy, kukurice a šunky. Navrch pridajte lyžicu kyslej smotany a posypte nasekanými bylinkami.

9. Krok

Kumpir môžete servírovať ešte teplý. Podávajte ho s chrumkavou bagetou alebo ako prílohu k mäsu.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4590 receptov

Mäsité jedlá

2168 receptov

Večera

4294 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Cestoviny

518 receptov

Zaváranie

145 receptov