Kura na smotane s tarhoňou
Jednoduché a chutné jedlo, ktoré má rada celá rodina🧡 Ako prílohu si môžete urobiť aj ryžu, cestoviny, nokedle, alebo len chlieb.
Ingrediencie
Suroviny
- 850 g kuracie mäso
- 1 velká Cibuľa
- 1 velký strúčik cesnaku
- 100 ml smotana na varenie
- 2 pl hladká múka
- 1 pl mletá červená paprika
- 1 čl mletá rasca alebo viac
- 1 čl mleté čierne korenie alebo viac
- 2 bobkové listy
- 10 zrniek čierne korenie
- soľ
- šťava z citróna
- olej
- podla potreby voda
Ešte potrebujeme
- 500 g tarhoňa
- 1.1 l voda
- 11⁄2 kl soľ
Najnovšie letáky
Postup
Na oleji si udusíme pokrájanú cibulu, pridáme mletú papriku, chvílku necháme poškvrčať a dáme kuracie mäso. Osolíme, zakryjeme pokrývkou a necháme aby si mäso pustilo vlastnú šťavu. Následne zalejeme dostatočným množstvom vody, osolíme, dáme koreniny, bobkový list a postrúhaný cesnak. Nakoniec necháme variť kým nám mäso nezmäkne.
Keď máme mäso už mäkké, vlejeme do hrnca smotanu v ktorej sme rozmiešali múku. Varíme spolu ešte zo 10 minút a podla chuti ešte dosolíme a ochutíme citrónom.
Ako prílohu som klasicky spravila tarhoňu, ale pravdaže si každý urobí prílohu podla seba. Pri podávaní si každý môže ešte do svojho taniera pridať 1pl kyslej smotany :-) Prajem dobrú chuť!
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube