Kura v krémovej omáčke so sušenými paradajkami
Jeden z najobľúbenejších receptov na fantastické kuracie prsia v smotanovej omáčke. Pridajte sušené paradajky a listový špenát a máte dokonalý tip na rýchly obed alebo teplú večeru.
Ingrediencie
- 4 ks kuracie prsia
- mleté čierne korenie
- soľ
- olivový olej
- 1 pl maslo
- 1 pretlačený cesnak
- 1 hrnček smotana 36
- 1 hrnček parmezán
- 1 hrnček sušené paradajky
- 1 Hŕstka baby špenát
Najnovšie letáky
Postup
Očistené kuracie filety si poriadne z každej strany osolíme a okoreníme. Premiestnime na rozpálenú panvicu s kvapkou olivového oleja a opečieme z oboch strán do zlatej farby.
Hotové filety vyberieme z panvice a odložíme na tanier. Do horúcej panvice pridáme maslo a necháme rozpustiť. Na ňom si krátko opečieme pretlačený cesnak a zalejeme smotanou.
Do smotany pridáme strúhaný parmezán a sušené paradajky nakrájané nadrobno. Počas stáleho miešania necháme rozpustiť syr a prepojiť chute. Následne pridáme listový baby špenát a privedieme do bodu varu.
Do omáčky vložíme upečené kuracie filety a varíme, kým omáčka nedosiahne požadovanú hustotu.
Tip: kura v krémovej omáčke sa skvele hodí k cuketovým cestovinám. Mladú cuketu stačí nakrájať na tenké špagety a podávať spolu s mäsom preliatym omáčkou.