REKLAMA

Kurací Cordon Bleu

Obľúbené a zaručene chutné jedlo každej slovenskej reštaurácie, ktoré si vždy zvolí každý, kto nevie čo si z ponúkaného jedálneho lístka vybrať. Táto klasika nikdy nesklame, prečo si ju teda nepripraviť aj doma napríklad na výnimočný sviatočný obed?

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 6 kuracie prsia Pridané do
  • 100 g kuracia šunka Pridané do
  • 150 g Niva syr Pridané do
  • 50 g hladká múka Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 100 g strúhanka Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Kuracie prsia očistíme a do každého urobíme pozdĺžne nožom dostatočne veľký otvor.

2. Krok

Do plátku šunky zabalíme trochu syra s modrou plesňou a takto zabalenú šunkovú rolku vložíme do otvoru v mäse.

3. Krok

Plnené kuracie mäso z oboch strán osolíme, okoreníme a obalíme v trojobale (najprv v múke, následne vo vajíčku a na záver v strúhanke).

4. Krok

Pripravené Cordony opečieme na rozpálenej panvici s trochou oleja z oboch strán do zlatista.

5. Krok

Opečené mäso poukladáme na plech podlejeme trochou vody, zakryjeme alobalom a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200°C dopiecť. Po 10 minútach mäso odkryjeme a dopekáme ešte 5 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4889 receptov

Veľkonočné

245 receptov

Mäsité jedlá

2263 receptov

Dezert

3780 receptov

Mascarpone

343 receptov

Nátierky

332 receptov

Pečivo

752 receptov

Raňajky

1505 receptov