REKLAMA

Kurací Cordon Bleu

Obľúbené a zaručene chutné jedlo každej slovenskej reštaurácie, ktoré si vždy zvolí každý, kto nevie čo si z ponúkaného jedálneho lístka vybrať. Táto klasika nikdy nesklame, prečo si ju teda nepripraviť aj doma napríklad na výnimočný sviatočný obed?

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 6 kuracie prsia Pridané do
  • 100 g kuracia šunka Pridané do
  • 150 g Niva syr Pridané do
  • 50 g hladká múka Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 100 g strúhanka Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Kuracie prsia očistíme a do každého urobíme pozdĺžne nožom dostatočne veľký otvor.

2. Krok

Do plátku šunky zabalíme trochu syra s modrou plesňou a takto zabalenú šunkovú rolku vložíme do otvoru v mäse.

3. Krok

Plnené kuracie mäso z oboch strán osolíme, okoreníme a obalíme v trojobale (najprv v múke, následne vo vajíčku a na záver v strúhanke).

4. Krok

Pripravené Cordony opečieme na rozpálenej panvici s trochou oleja z oboch strán do zlatista.

5. Krok

Opečené mäso poukladáme na plech podlejeme trochou vody, zakryjeme alobalom a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200°C dopiecť. Po 10 minútach mäso odkryjeme a dopekáme ešte 5 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4780 receptov

Kuracie mäso

781 receptov

Mascarpone

340 receptov

Mäsité jedlá

2229 receptov

Zapekané

284 receptov

Raňajky

1446 receptov

Večera

4491 receptov