Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty starých materí
Kurací perkelt s haluškami
Výborný perkelt z kuracích pŕs, ku ktorému sa hodia výborné domáce halušky.
Ingrediencie
Perkelt
- 2 pl bravčovej masti
- 450 g kuracích pŕs
- 11⁄2 pl mletej papriky
- 100 ml bujón
- 1 kus paprika
- 70 g cherry paradajok
- 150 ml smotany na šľahanie
- 1 čl škrobu
Halušky
- 2 kus vajce
- 300 g hladká múka
- 1 čl soľ
- 100 ml vlažná voda
- maslo
Najnovšie letáky
Postup
V hlbokej panvici opražíme na masti nadrobno nasekanú cibuľu dosklovita. Pridáme nakrájané kuracie prsia, poriadne ich opečieme. K prsiam pridáme mletú červenú papriku, panvicu stiahneme zo sporáka a dobre premiešame, aby paprika nezhorkla. Panvicu položíme opäť na sporák a podlejeme vodou. Prisypeme na malinké kúsky nakrájanú papriku a paradajky a premiešame. Následne prikryjeme pokrievkou a varíme cca 30 minút.
Kým sa nám perkelt varí, pripravíme halušky. V miske vymiešame vidličkou vajcia, múku a soľ. Podľa potreby pridávame vlažnú vodu, až nám vznikne redšie cesto. Cesto pretlačíme cez haluškovač do vriacej osolenej vody. Halušky povaríme 3-4 minúty, vyberieme ich z vody a preložíme do misky. Polejeme trochou masla.