REKLAMA
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Kuracia cígánska
Recept na tradičnú cigánsku pečienku z kuracieho mäsa.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g vykostených kuracích stehien bez kože
- 900 ml plnotučného mlieka
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 Lyžice horčice
- 5 ks veľkých cibúľ
- olej alebo bravčová masť
- mleté čierne korenie
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Mäso umyjeme a naklepeme. Potom ho z oboch strán posolíme, okoreníme a potrieme horčicou.
2. Krok
Vložíme ho do misky, pridáme k nemu nakrájaný cesnak a zalejeme mliekom tak, aby bolo mäso úplne ponorené. Takto pripravené kuracie mäso necháme marinovať cez noc v chladničke.
3. Krok
Na panvici rozpálime olej a kuracie mäso opečieme z oboch strán. Potom ho zakryjeme a dusíme do mäkka. V prípade potreby ho podlejeme trochou mlieka.
4. Krok
Do výpeku na panvici vložíme cibuľu nakrájanú na plátky.
5. Krok
Žemle prekrojíme a reznými stranami opečieme nasucho na panvici.
6. Krok
Žemľu potrieme trochou horčice, naň položíme plátok mäsa a obložíme cibuľou.