REKLAMA
Kuracia tlačenka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
30
- 1 ks celé kura
- 2 ks mrkva
- 1 ks petržlen
- 3 ks stopkový zeler
- 1 pl soľ
- mleté čierne korenie
- majoránka
- 5 ks cesnak
- 20 g číra želatína (prášok)
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
240 min.
1. Krok
Celé kura dáme variť do hrnca na miernom ohni v osolenej vode. Celé kura musí byť ponorené.
2. Krok
Po 2 hodinách pridáme zeleninu, korenie, majoránku a varíme ďalšie 2 hodiny.
3. Krok
Kura vyberieme a oberieme mäso.
4. Krok
Odoberieme 1l vývaru bez tuku.
5. Krok
Z vývaru odoberieme 0,2 dcl a keď dosiahne teplotu 40°C pridáme želatínu.
6. Krok
Napučanú želatínu pridáme do 0,8 dcl (40°C) vývaru a miešame do rozpustenia. Vývar môžeme ešte dochutiť podľa potreby.
7. Krok
Mäso dáme do sáčku, alebo nádoby do ktorej chceme dať tlačenku (napríklad forma na bábovku). Necháme vychladnúť minimálne 24 hodín a môžeme podávať. Dobrú chuť :)