Kuracie indické Garam Masala
Na druhý deň chutí ešte lepšie!
Ingrediencie
- 600 g kuracích pŕs
- soľ a mleté čierne korenie
- 4 pl slnečnicového oleja
- 1 žltú cibuľu
- 3 strúčiky cesnak
- 1 čerstvého zázvoru
- 1 čl mletej rasce
- 1 čl mletej kurkumy
- 1 čl mletého koriandru
- 1 čl mletej štipľavej papriky alebo kayenského korenia
- 2 čl korenia Garam Masala
- 1 čl korenia Tandoori Masala
- 1 pl voda
- 450 g lúpaných paradajok v konzerve alebo skle
- 50 ml vody podľa potreby
- 1 plechovky kokosovú smotana z kokosového mlieka (alebo biely grécky jogurt)
- 2 pl nasekaného čerstvého koriandru alebo petržlénovej vňate
- šťavu z polovice citróna
Najnovšie letáky
Postup
Začneme tým, že si očistíme kuracie prsia a nakrájame ich na malé kocky. Osolíme, okorením a opečieme na panvici s rozpáleným slnečnicovým olejom. Dohneda opečené mäsko si dáme stranou, utrieme panvicu a pokračujeme prípravou omáčky.
Na omáčku si najprv na slnečnicovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a najemno nastrúhaný zázvor. Keď je cibuľka mäkká, pridáme všetky koreniny - kmín, kurkumu, koriander, štipľavú papriku, garam masala korenie a tandoori masala korenie. Podlejeme lyžicou vody a necháme minútku za stáleho miešania opražiť.
Do tejto voňavej zmesi následne pridáme lúpané paradajky z konzervy, pol deci vody a chvíľu povaríme. Ku koncu pridáme kokosovú smotanu, resp. tú tuhú časť z konzervy kokosového mlieka a rozmiešame do omáčky. Pridáme aj čerstvý nasekaný koriander alebo petržlenovú vňať, citrónovú šťavu a redukujeme do požadovanej hustoty. Nakoniec vhodíme opražené mäsko do omáčky.
Servírujeme v dvoch miskách, v jednej miske indické kuracie garam masala a v druhej miske jazmínovú ryžu. Posypeme čerstvou vňaťou a podávame. Dobrú chuť.