Kuracie pečienky trochu inak
Šťavnatá kuracia pečeň na ananásovom džúse s paprikou a jarnou cibuľkou.
Ingrediencie
- 1 kg kuracia pečeň
- 240 ml ananásový džús
- 1⁄4 pohára sójovej omáčky
- 1⁄2 kl mleté čierne korenie
- 1 pl olej
- 1 ks zázvor
- 1 ks Cibuľa
- 5 ks strúčiky cesnaku
- 1 pl paradajková omáčka
- 1⁄4 pohára voda
- 1 kl cukor
- 1 ks nakrájaná červená paprika
- 1 ks jarná cibuľa
Najnovšie letáky
Postup
Kuraciu pečeň umyjeme a podlejeme ananásovým džúsom.
Zdroj: Youtube
K marináde prilejeme sójovú omáčku a čierne korenie. Všetko spolu premiešame.
Zdroj: Youtube
Takto pripravenú pečienku necháme marinovať aspoň 30 minút.
Zdroj: Youtube
Na panvici rozpálime olej a orestujeme na ňom jednotlivé kúsky pečene. Po orestovaní ich vyberieme na tanier.
Zdroj: Youtube
Zázvor nakrájame na pásiky, cibuľu na kolieska. Vložíme ich na panvicu a orestujeme do zlatista. Po chvíli pridáme na drobno nakrájaný cesnak, paradajkovú omáčku a šťavu z marinády.
Zdroj: Youtube
Keď obsah panvice začne vrieť, zriedime ho trochou vody a pridáme cukor.
Keď je omáčka hustá, pridáme k nej orestovanú kuraciu pečeň a varíme ju niekoľko minút.
Pred koncom varenia pridáme na panvicu na pásiky nakrájanú červenú papriku a jarnú cibuľku.
Zdroj: Youtube