Kuracie prsia na čínsky spôsob
Jedlo určené pre milovníkov ázijskej kuchyne. Veľmi rýchle na prípravu.
Ingrediencie
Marináda
- 1 pl kukuričný škrob
- 2 kl biele mleté korenie
- 2 pl sójovej omáčky
Omáčka
- 1 pl sójovej omáčky
- 1 pl ustricová omáčka
- 1 kl ryžový ocot
- 1 kl cukor
- 1 kl mleté biele korenie
- 2 pl voda
- 1 pl kukuričný škrob
- 300 g kuracie prsia
- 6 ks sušené chili papričky
- 1 červená cibuľa
- 3 strúčiky cesnak
- 4 plátky zázvor
- 1 pl pražené arašidy
- 2 pl olej
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia nakrájame na kúsky. Suroviny na marinádu spolu premiešame a pridáme k nim kuracie prsia. Necháme chvíľu marinovať.
Zdroj: youtube / Nomadette Eats
Sušené chili papričky si namočíme aspoň na 10 minút do horúcej vody.
Zdroj: youtube / Nomadette Eats
V menšej mištičke zmiešame suroviny potrebné na omáčku.
Zdroj: youtube / Nomadette Eats
Namarinované kuracie prsia sprudka opečieme na rozpálenom oleji. Keď sú prsia upečené, vyberieme ich z panvice.
Zdroj: youtube / Nomadette Eats
Do panvice po smažení kuracích pŕs, vložíme zázvor, chvíľku ho opekáme. Pridáme chili papričky. Cibuľu nakrájanú na krúžky a cesnak nakrájaný nadrobno. Opekáme asi 5 minút. Potom pridáme opečené kuracie prsia a oriešky.
Zdroj: youtube / Nomadette Eats
Suroviny na omáčku spolu dobre premiešame, na jednotnú hmotu. Vzniknutú omáčku prilejeme k opekanej zmesi. Všetko spolu už len krátko premiešame.
Zdroj: youtube / Nomadette Eats