Kuracie prsia s citrusovou omáčkou, špargľou a feniklom
Svieži jarný recept so zelenou špargľou.
Ingrediencie
- 500 g kuracie prsia
- 400 g basmati ryža
- 500 g zelená špargľa
- 2 kus fenikel
- 1 čajová lyžička soľ
- 2 polievková lyžica olivový olej
- 3 strúčiky cesnak
- 2 polievková lyžica maslo
- 1 čajová lyžička mleté čierne korenie
- 2 kus pomaranče - šťava
- 1 kus citrón - šťava
- 2 polievková lyžica syr Grana Padano strúhaný
Najnovšie letáky
Postup
POSTUP: Restovaný fenikel so špargľou: Zo špargle odrežem drevené konce (cca 2cm). Pomocou škrabky ju očistím do 2/3 (hlavičky nešúpem) a umyjem. Z fenikla odrežem vňať (odložím si ju na neskôr) a odstránim vonkajšie listy. Fenikel nakrájam na hrubšie plátky a umyjem. Vložím ho do vriacej osolenej vody a varím približne 5min. Vyberiem a v tom istom hrnci uvarím aj špargľu (hlavičky nemusia byť ponorené) cca 3min. Na panvici rozpálim olivový olej, pridám maslo a nakrájaný cesnak. Potom pridám fenikel a špargľu. Ochutím soľou a čiernym korením. Všetko spolu restujem na miernom ohni do zlatista. Medzi časom uvarím ryžu.
Kuracie prsia s citrusovou omáčkou: Kuracie prsia umyjem a odstránim z nich krvavé časti. Narežem aby z nich vznikli rezne, ochutím korením a soľou. Orestujem ich na panvici na troche olivového oleja. Potom pridám 1 lyžicu masla a trstinový cukor. Keď cukor skaramelizuje, prilejem šťavu z pomarančov, citróna a nastrúhaný syr grana padano.
SERVÍROVANIE: Na tanier naservírujem kopčeky ryže a špargľu s feniklom. Na zeleninu položím plátok kuracieho mäsa, polejem citrusovou omáčkou a na záver, ozdobím feniklovou vňaťou.
Recept samotný nemá dušu. Tú mu vdychuje kuchár. - Thomas Keller