Zdroj: Ira Taskova from Canva
Kuracie prsia s kari omáčkou
Perfektné kuracie prsia s kari omáčkou, ku ktorým sa ako príloha najviac hodí ryža.
Ingrediencie
- 500 g kuracie prsia
- 1 ks veľkú cibuľu
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 ks paradajky
- 1 pohár gréckeho jogurtu
- 2 Lyžice kari korenia
- soľ a korenie
- 1 lyžicu nasekaného koriandra
- olivový olej
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia nakrájajte na menšie kúsky. Soľte, koreňte a nechajte odležať. Zo skúsenosti viem, že ak mäso marinujete aspoň 30 minút, bude jemnejšie a chutnejšie.
Na panvici s trochou olivového oleja opražte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
Pridajte nakrájané paradajky a kari korenie. Nielenže to dodá omáčke výbornú chuť, ale paradajky pomôžu udržať mäso šťavnaté.
Do zmesi pridajte marinované kuracie mäso a smažte dovtedy, kým mäso nie je úplne varené.
Pridajte pohár gréckeho jogurtu, ktorý zjemní ostrú chuť kari. Všetko spolu zamiešajte a nechajte dusiť cca 15 minút.
Nakoniec pridajte nasekaný koriander, ktorý dodá exotický nádych a servírujte.