Zdroj: FB: Boží recepty
Kuracie rezance s ustricovou omáčkou
Recept na kuracie rezance s ustricovou omáčkou patrí medzi moje obľúbené. Obzvlášť sa mi páči kombinácia chutí - slanosť ustricovej omáčky sa dokonale spája s čerstvou zeleninou a kuracím mäsom.
Ingrediencie
- 500 g Kuracie prsia
- 1 Klinček Cesnak
- 1 Lyžice Sójové omáčky
- 2 Lyžice Omáčky z ustríc
- 2 Lyžice Rastlinný olej
- 2 kus Mrkva
- 1 kus paprika
- 1 kus Cibuľa
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 Lyžice Sezamové semienka na ozdobu
- 200 g ryža
Najnovšie letáky
Postup
Najprv nakrájajte kuracie mäso na rezance a podľa chuti ho osoľte a okoreňte. Potom ich v hrnci s trochou oleja osmažte na strednom ohni. Dávajte pozor, aby mäso nezostalo vo vnútri surové, ale opäť nie príliš suché.
Mrkvu a papriku ošúpte a nakrájajte na tenké rezance. Cibuľu očistite a nakrájajte nadrobno. Cesnak ošúpeme a rozdrvíme.
Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak dozlatista. Potom pridajte zeleninu a smažte ďalších 5 minút.
Mäso zmiešajte so zeleninou a pridajte sójovú a ustricovú omáčku. Premiešajte a nechajte chvíľu dusiť, aby sa všetky chute spojili.
Ako prílohu uvarte ryžu podľa návodu na obale a podávajte ju s kuracími rezancami.
Pred podávaním posypte pokrm sezamovými semienkami, aby ste získali extra chuť a pekný vzhľad.