Kuracie soté s paprikou
Kuracie prsia na prúžky s červenou a zelenou paprikou servírované na poriadnej dávke čerstvej listovej zeleniny.
Ingrediencie
Suroviny
- 300 g kuracích pŕs
- 6 pl olivového oleja
- 2 strúčiky cesnak
- 1 červenú cibuľu
- červenej papriky
- zelenej papriky
- 2 pl múka
- 1 kocku kuracieho bujóna
- soľ
- cesnaku v prášku (nemusí byť)
Ako príloha
- mix čerstvej listovej zeleniny
- 2 malé celozrnné bagetky
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia si naklepeme na tenučké plátky, nakrájame na prúžky a dáme do misky
Pridáme 2 PL olivového oleja a pretlačený cesnak. Všetko dobre premiešame a necháme odležať v chladničke
Potom vyberieme z chladničky a dáme na panvicu. Pridáme lyžicu olivového oleja a opekáme na strednom plameni, až kým sa neurobí na mäsku chrumkavá vrstva
Medzitým si nakrájame cibuľu, červenú papriku a zelenú papriku na prúžky. Dáme do druhého hrnca spolu s 3 lyžicami olivového oleja a opekáme na strednom plameni pár minút, kým zeleninka nezmäkne
Ďalej si vymiešame v hrnčeku 200 ml vody s celým kuracím bujónom a 2 lyžicami múky. Pridáme aj štipku soli a ½ lyžičky práškového cesnaku
Keď je mäso opečené, vylejeme na neho do panvice túto zmes, z ktorej sa stane omáčka. Zbytkový nerozpustený bujón, ktorý ostane na dne pohára vyhodíme
Mäsko premiešame v omáčke, pridáme zeleninu z druhého hrnca a všetko dobre poprehadzujeme nech sa všetko dobre obalí do omáčky
Podávame do hlbokého taniera - na dno čerstvý šalát z listovej zeleniny, na to kuracie soté a na okraj nakrájané kúsky bagetky