Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Kuracie soté v syrovej omáčke
Recept na kuracie soté v syrovej omáčke, vďaka ktorej má mäso krémový nádych.
Ingrediencie
- 4 ks kuracie prsia
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g tvrdého syra
- 250 ml smotany na varenie
- 1 pl oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- petržlenová vňať na posypanie
- kukurica
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia očistíme, nakrájame na menšie kúsky a osolíme.
Na panvici rozpálime olej, pridáme na ňu nakrájanú cibuľu s pretlačený cesnak a orestujeme ich.
Potom pridáme na panvicu kúsky kuracích pŕs a opečieme ich zo všetkých strán. Potom ich vyberieme a odložíme bokom.
Do výpeku na panvici pridáme smotanu na varenie, necháme ju trochu prevariť a potom pridáme nastrúhaný syr. Miešame, kým sa syr nerozpustí a omáčka nebude hladká.
Do syrovej omáčky vrátime opečené kuracie kúsky, premiešame a necháme ich pod pokrievkou dusiť ešte asi 10 minút, kým mäso nebude úplne mäkké. Podľa potreby dochutíme soľou a korením. Do omáčky pridáme tiež kukuricu.
Hotové kuracie soté v syrovej omáčke podávame posypané petržlenovou vňaťou a napríklad s varenými zemiakmi.