Kuracie stehná s batátmi a zeleninou
Chrumkavé kuracie stehná s pečenými batátmi, paprikami a paradajkami tvoria fantastickú kombináciu. Inšpirovala som sa receptom televízneho šéfkuchára a trochu upravila podľa seba.
Ingrediencie
- 6 kus kuracie stehienka
- biely grécky jogurt
- slnečnicový olej
- 2 paprika
- 3 paradajka
- 2 sladký zemiak
- 4 šalotky
- korenie na hydinu
- soľ
- petržlen
- kôpor
- strúčiky cesnaku
- sépie
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie stehná si najskôr osolíme a okoreníme korením na hydinu. Takto pripravené stehná vložíme do misy so zmesou bieleho gréckeho jogurtu, pretlačeného cesnaku, nasekaného ligurčeka a petržlenovej vňate. Necháme marinovať.
Medzitým si nakrájame na kúsky zeleninu - batáty, paradajky, papriky na kocky a šalotky na mesiačiky.
Rozpálime si hlbokú panvicu a na troche oleja orestujeme kuracie stehná z každej strany, kým sa nezatiahne koža. Opečené mäso vyberieme a odložíme na tanier. Na výpeku si následne krátko opražíme nakrájanú zeleninu, poriadne premiešame. Ak máme panvicu vhodnú do trúby, tak už iba na zeleninu poukladáme opečené mäso a dáme piecť. V opačnom prípade preložíme orestovanú zeleninu do pekáča a na vrch poukladáme kuracie stehná.
Pečieme vo vyhriatej trúbe na 180 stupňov, kým nie je mäsko upečené - cca. 35-40 minút.