Kuskusový šalát s fazuľkovými luskami
Kuskus je tá správna voľba pre zdravší životný štýl!
Ingrediencie
- 200 g kuskusu
- 250 ml vriaceho vývaru
- 1⁄2 kg brokolica
- 125 g fazuľkových luskov
- 1 kus paradajka
- 1 kus póru
- 1 Hŕstka kešu orieškov
- 100 g feta
- 20 ml extra virgin olivového oleja
- štipku cukru
- 1 pl nadrobno nasekanej mäty
- 1 pl citrónová šťava
- maslo
- 2 strúčiky cesnaku
Najnovšie letáky
Postup
Začneme tým, že si v hrnci krátko povaríme v osolenej vode brokolicové ružičky a fazuľkové lusky nakrájané na centimetrové kúsky
Zatiaľ čo sa varia si nakrájame paradajku, pór a kešu oriešky na drobné kúsky
Odvážime 200 g kuskusu, dáme ho do misky, zalejeme vriacim vývarom (alebo vriacou vodou z kanvice), prikryjeme fóliou a necháme 10 minút odpočívať
Na panvičke si rozohrejeme maslo s cesnakom, pridáme uvarenú brokolicu a fazuľkové lusky, pomaličky opekáme, aby všetko prevoňalo
Pripravíme si aj dressing zmiešaním olivového oleja, citrónovej šťavy, nasekanej čerstvej mäty a trošky cukru
Po 10 minútach dáme z kuskusu dole fóliu, vidličkou rozbijeme prípadné hrudky v kuskuse (kuskus má byť sypký)
Do kuskusu primiešame brokolicovo-fazuľkovú zmes, paradajku, pór a zalejeme ho dressingom. Všetko dôkladne premiešame
Naservírujeme do misky a posypeme rozdrobeným feta syrom a nasekanými orieškami. Ozdobíme čerstvým lístkom mäty