REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/FRwEwHSI_Yx0kO-qWCaz/3d054c221fe97c2cb1dd83c21860d5.jpeg)
Zdroj: Pixabay: SkloStudio
Kváskové lievance
Recept na kváskové lievance, ktoré sa hodia na raňajky alebo večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Štartér:
- 75 g Pšenicnej múky
- 75 g vody
- 1 pl kvásku
Lievance:
- 450 ml mlieka
- 100 g vločiek
- 200 g špaldovej múky
- 60 g cukru
- 1 ks jablko
- 1 ks vajce
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Pripravíme si štartér. Zmiešame spolu múku s vodou a kváskom. Zakryjeme a necháme 12 hodín kysnúť pri izbovej teplote.
2. Krok
Potom do zmesi pridáme mlieko, vločky, múku a cukor. Opäť prikryjeme a necháme kysnúť 3 hodiny.
3. Krok
Potom pridáme postrúhané jablko a vajce.
4. Krok
Lievance smažíme na panvici z obidvoch strán.