REKLAMA
Zdroj: Pixabay: SkloStudio
Kváskové lievance
Recept na kváskové lievance, ktoré sa hodia na raňajky alebo večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Štartér:
- 75 g Pšenicnej múky
- 75 g vody
- 1 pl kvásku
Lievance:
- 450 ml mlieka
- 100 g vločiek
- 200 g špaldovej múky
- 60 g cukru
- 1 ks jablko
- 1 ks vajce
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Pripravíme si štartér. Zmiešame spolu múku s vodou a kváskom. Zakryjeme a necháme 12 hodín kysnúť pri izbovej teplote.
2. Krok
Potom do zmesi pridáme mlieko, vločky, múku a cukor. Opäť prikryjeme a necháme kysnúť 3 hodiny.
3. Krok
Potom pridáme postrúhané jablko a vajce.
4. Krok
Lievance smažíme na panvici z obidvoch strán.