REKLAMA
Zdroj: fascinadora from Canva
Kvások z ražnej múky
Tento recept vám ukáže, ako si pripraviť vlastný kvások z ražnej múky, ktorý môžete použiť na pečenie chleba alebo iného pečiva. Proces je síce dlhší, ale výsledok je toho hodný.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 100 g Ražná múka
- 100 ml voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
4320 min.
1. Krok
1. deň: V čistej sklenenej nádobe zmiešajte 50 g ražnej múky a 50 ml vody. Prikryte utierkou a nechajte stáť na teplom mieste.
2. Krok
2. deň: Pridajte ďalších 50 g múky a 50 ml vody, premiešajte a nechajte stáť.
3. Krok
3.-5. deň: Kvások by mal začať bublať a vytvárať kyslý zápach. Pokračujte v kŕmení kváska (50 g múky a 50 ml vody) každý deň.
4. Krok
Kvások je pripravený na použitie. Ak ho neplánujete použiť hneď, môžete ho uložiť do chladničky a kŕmiť raz týždenne.