REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť

Kysnuté šišky

Tradičný slovenský recept na kysnuté šišky, ktoré sú jemné, chutné a vždy sa upečú do zlata.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 1 ks Kvasnice Pridané do
  • 50 g cukor Pridané do
  • 200 ml mlieko Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • 2 ks žĺtky Pridané do
  • 1 ks soľ Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Kvások - rozpustiť cukor v mlieku, pridať kvasnice a nechať 10 minút kvasiť.

2. Krok

Príprava cesta: Múku zmiešať so soľou, pridať kvások, žĺtky a rozpustené maslo. Vypracovať hladké cesto a nechať ho 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.

3. Krok

Kysnuté cesto rozdeliť na 8 rovnakých častí a vytvarovať šišky.

4. Krok

Šišky pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov 20 minút alebo do zlatova.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov