REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Kysnuté šišky
Tradičný slovenský recept na kysnuté šišky, ktoré sú jemné, chutné a vždy sa upečú do zlata.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 500 g hladká múka
- 1 ks Kvasnice
- 50 g cukor
- 200 ml mlieko
- 50 g maslo
- 2 ks žĺtky
- 1 ks soľ
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Kvások - rozpustiť cukor v mlieku, pridať kvasnice a nechať 10 minút kvasiť.
2. Krok
Príprava cesta: Múku zmiešať so soľou, pridať kvások, žĺtky a rozpustené maslo. Vypracovať hladké cesto a nechať ho 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.
3. Krok
Kysnuté cesto rozdeliť na 8 rovnakých častí a vytvarovať šišky.
4. Krok
Šišky pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov 20 minút alebo do zlatova.