Kysnutý pudingový koláč
Aj vy máte radi, keď je v koláčoch a dezertoch dostatok plnky? V tomto pudingovom pletenci som teda plnkou nešetrila
Ingrediencie
Cesto
- 400 g hladká špaldová múka
- 1 balenie sušené droždie
- 200 ml mlieko
- 25 g trstinový cukor
- 2 ks žĺtko
- 80 g maslo
- 1 čl soľ
Plnka
- 1 balenie čokoládový puding
- 400 ml mlieko
- 20 g sladidlo
- 30 g čokoláda
- 30 g maslo
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Najskôr si pripravíme plnku. Čokoládový puding uvaríme v mlieku spolu so sladidlom. Keď už je hustý, pridáme čokoládu a miešame, kým sa rozpustí. Následne primiešame aj maslo.
Puding preložíme do misky, prikryjeme povrch fóliou a odložíme vychladnúť do chladničky.
Mlieko zohrejeme. Do teplého mlieka pridáme droždie, cukor, roztopené maslo a žĺtky. Premiešame. Pridáme preosiatu múku a soľ. Vymiesime cesto. Ja som miesila v rukách. Keď máme cesto vymiesené, prikryjeme ho utierkou a odložíme na hodinu kysnúť.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti.
Rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika, potrieme polovicou plnky a zrolujeme ako štrúdľu. Rovnako spracujeme aj druhú časť cesta.
Dve vzniknuté časti spolu prepletieme.
Ja som ich preložila do formy na biskupský chlebík.
Potrieme vajíčkom (ja som použila len žĺtok).
Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút. Následne teplotu stiahneme na 160 stupňov. Piekla som 25 minút a potom som pletenec preložila na plech a dopiekla ďalších 10-15 minút.