REKLAMA
Kysnutý slivkový koláč
Voňavý slivkový koláč so škoricovou mrveničkou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
30
Cesto
- 400 g polohrubá múka
- 250 ml mlieko
- 50 g maslo rozpustené
- 2 ks žĺtko
- 50 g cukor
- Štipka soľ
- 15 g čerstvé droždie
Nová skupina
- 2 poháre zaváraných sliviek
Škoricová mrvenička
- 150 g hrubá múka
- 75 g mletý cukor
- 50 g maslo rozpustené
- 1 čl škorica
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Do teplého mlieka pridáme lyžicu cukru a čerstvé droždie, necháme 20 minút odpočívať, kým nám narastie kvások.
2. Krok
Do múky pridáme štipku soli, vlejeme kvások, pridáme zbytok cukru, žĺtka a roztopené maslo. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme zdvojnásobiť objem. (1-1.5 hod.).
3. Krok
Pokiaľ nám kysne cesto, pripravíme si mrveničku zmiešaným múky, cukru, roztopeného masla a škorice.
4. Krok
Cesto kysnutím zväčší objem.
5. Krok
Vykysnuté cesto roztiahneme na olejom vymastený plech. Navrch poukladáme slivky a rozdrobíme mrveničku. Necháme asi pol hodinu podkysnúť a dáme piecť asi na 35-40 minút na 175 stupňov.
6. Krok
Po upečení nakrájame a posypeme práškovým cukrom.