Ľahký koláč s pudingom
Spojenie jemnučkého korpusu, pudignovej vrstvy, sušienok a čokolády dokáže vytvorťi aj takýto pekný a chutný dezert
Ingrediencie
Korpus
- 3 ks vajcia
- 60 g cukor
- 50 ml olej
- 50 ml mlieko
- 60 g hladká múka
- 30 g kakao
- 1⁄2 balenia prášok do pečiva
Puding
- 2 balenia vanilkový puding
- 800 ml mlieko
- mletá vanilka
- 20 g vanilínový cukor
- 30 g cukor
- a sušienky ja som použila na klasické maslové polomáčané
Poleva
- 60 ml smotana na šľahanie
- 80 g Horká čokoláda
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z bielkov vyšľaháme sneh. Zvyšné ingrediencie na cesto vymiešame do hladka. Nakoniec vmiešame sneh. Pripravené cesto nalejeme do formy (priemer 24cm) vystlanej papierom na pečenie. Rovnomerne rozotrieme a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 minút. Po dopečení necháme vychladnúť.
Pudingy klasicky uvaríme v mlieku do zhustnutia. Za občasného miešania necháme mierne vychladnúť.
Keď máme už vychladnutý korpus urobíme doňho opakom varešky dierky. Na korpus nalejeme puding a rovnomerne rozotrieme. Na puding poukladáme ľubovoľné sušienky.
Smotanu zohrejeme v hrnci. Polejeme ňou nalámanú čokoládu. Zmes miešame, kým nevznikne hladká konzistencia. Ak sa nerozpustili všetky kúsky čokolády, môžeme dať na pár sekúnd do mikrovlnky a opäť premiešať. Polevu vylejeme na vrch koláča a odložíme stuhnúť do chladničky.