REKLAMA

Zdroj: rimmabondarenko from Canva

Lasagne s mletým masem a bešamelem

Klasický italský recept na výživnou a lahodnou lasagne s mletým masem a krémovou bešamelovou omáčkou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Mleté maso

  • 500 g mleté ​​hovädzie mäso Pridané do
  • 1 ks stredne veľka cibuľa Pridané do
  • 2 ks Stredne veľká mrkva Pridané do
  • 2 Lyžice olivový olej Pridané do
  • 400 g Rozmačkané paradajky v plechovke Pridané do
  • 1 Lyžica Soľ Pridané do
  • 1 Lyžica čerstvo mletý čierne korenie Pridané do

Béchamelová omáčka

  • 75 g maslo Pridané do
  • 75 g múka Pridané do
  • 1 l mlieko Pridané do
  • 1 Lyžica muškátový oriešok Pridané do

Lasagne

  • 250 g Lasagne platne Pridané do
  • 200 g Strúhaný syr mozzarella Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 180°C. Na panvici na strednom ohni zahrejte olivový olej. Pridajte mleté mäso a restujte, kým nezhnedne.

2. Krok

Pridajte nakrájanú cibuľu a mrkvu a opečte, kým nezmäknú. Pridajte roztlačené paradajky, soľ a korenie. Priveďte k varu, potom znížte oheň a nechajte bublať 15 minút.

3. Krok

Medzitým si pripravíme bešamelovú omáčku. V malom hrnci rozpustite maslo na strednom ohni. Pridajte múku a miešajte 2 minúty. Pomaly prilievajte mlieko, neustále miešajte, až kým omáčka nezhustne. Osolte, okoreňte a pridajte nastrúhaný muškátový oriešok.

4. Krok

Na dno pekáča nanesieme trochu omáčky s mäsom, potom vrstvu lasagne platní, mäsovú omáčku, bešamel a syr. Opakujte vrstvenie, kým nevyčerpáte všetky ingrediencie, zakončite vrstvou bešamelovej omáčky a posypte zvyšným syrom.

5. Krok

Pečte v predhriatej rúre 45 minút, alebo dokým je lasagne zlatohnedá a bubla. Nechajte 10 minút odpočívať pred podávaním.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov