REKLAMA
Zdroj: Image Professionals GmbH from Canva
Lasagne s mletým mäsom
Recept na najlepšie lasagne s mletým mäsom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 500 g hovädzieho mletého mäsa
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g pasírovaných paradajok
- 100 g strúhaného syra
- 2 Lyžice olivového oleja
- 1 lyžička oregana
- 250 g ricotty
- 12 ks lasagní
- 50 g parmezán
- soľ a čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno a orestujte ich na panvici s olivovým olejom. Pridajte k nej mleté mäso a orestujte ho do hneda.
2. Krok
K mäsu pridajte pasírované paradajky, oregano, soľ a korenie. Takto pripravené mäso varíme asi 40 minút.
3. Krok
Medzitým si namočíme pláty lasagní do studenej vody.
4. Krok
Do zmesi mäsa a paradajok pridáme ricottu a dobre všetko premiešame.
5. Krok
Do pekáča dáme vrstvu lasagní, potom vrstvu mäsovej zmesi a posypeme ju strúhaným syrom. Takto postupujeme, kým nám nedojdu suroviny. Posledná vrstva by mala byť z mäsovej zmesi posypanej syrom.
6. Krok
Lasagne pečieme v rúre predhriatej na 180°C asi 30 minút.