Zdroj: pixelshot from Canva
Lasagne so špenátom
Lasagne so špenátom sú mojím obľúbeným vegetariánskym receptom, ktorý som si v priebehu rokov obľúbila, keď som experimentovala s rôznymi variantmi tohto obľúbeného talianskeho jedla.
Ingrediencie
- 9 Listy lasagne
- 2 hrnčeky ricotta
- 1 hrnček Strúhaný syr mozzarella
- 1⁄2 hrniec parmezán
- 2 ks vajcia
- 1⁄2 lyžice soľ
- 1⁄4 lyžice papriky
- 2 hrnčeky Bešamelové omáčky
- 300 g Mrazený (alebo čerstvý) špenát
- 1 ks Strúhaný cesnak
- 1 ks Cibuľa
Najnovšie letáky
Postup
Začnite predhriatím rúry na 200 stupňov a prípravou formy na pečenie. Medzitým predvarte pláty lasagní podľa pokynov na obale.
Na panvici orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridajte špenát a nechajte ho zvädnúť a odpariť z neho vodu.
Vo veľkej mise zmiešajte ricottu, polovicu mozzarelly, parmezán, vajcia, soľ a korenie.
Do pripravenej zapekacej misy vložte vrstvu uvarených plátov lasagní a navrstvite polovicu syrovej zmesi. Pridajte polovicu pripraveného špenátu.
Pokračujte ďalšou vrstvou plátov lasagní, zvyšnou syrovou zmesou a zvyšným špenátom.
Nakoniec prikryte zvyšnými plátmi lasagní, všetko zalejte bešamelovou omáčkou a posypte zvyšnou mozzarellou.
Pečte asi 30 minút, kým sa syr nerozpustí a nezačne získavať zlatistú farbu. Pred krájaním a podávaním počkajte ďalších 10 minút.