REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/n_bqwmfyZMiN8Blr-HbM/59826511ac1ddc0cf3b2643a871888.jpeg)
Lečo "Miš maš" (bulharské)
Lečo buď ho milujete, alebo neznášate. Ak ho máte radi, určite máte naňho ten svoj "najchutnejší" recept. Viete, ako v Bulharsku volajú lečo? "Miš maš" 😄 A dávajú doňho ten ich úžasný balkánsky syr. Vyskúšajte, chutí výborne. 👌
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 6 ks paradajka
- 6 ks paprika
- 2 ks Cibuľa
- 6 ks vajce
- 1 ks klobása
- balkánsky syr
- soľ a korenie
- bravčová masť
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
V hrnci na masti opečieme na kocky nakrájanú cibuľu spolu s klobásou (Kto ju nemusí, nech si ju nedá. Bulhari ju tiež nedávajú.) nakrájanou na kolieska. Pridáme papriku nakrájanú na pásiky a podusíme. Keď paprika zmäkne, k základu pridáme na kocky nakrájané paradajky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/n_bqwmfyZMiN8Blr-HbM/79668e3fcf447a2b3b0beaec5d5e09.jpeg)
2. Krok
Osolíme, okoreníme a po chvíli dusenia vlejeme vajíčka. Nemiešame, kým bielka neostanú biele a až potom dôkladne premiešame. Servírujeme s husto posypaným balkánskym syrom na vrchu. Ako prílohu arabský chlieb. Dobrú chuť 😋
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/n_bqwmfyZMiN8Blr-HbM/22f120adcd325907a0a2d055362627.jpeg)