REKLAMA
Lečo "Miš maš" (bulharské)

Lečo "Miš maš" (bulharské)

Lečo buď ho milujete, alebo neznášate. Ak ho máte radi, určite máte naňho ten svoj "najchutnejší" recept. Viete, ako v Bulharsku volajú lečo? "Miš maš" 😄 A dávajú doňho ten ich úžasný balkánsky syr. Vyskúšajte, chutí výborne. 👌

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 6 ks paradajka Pridané do
  • 6 ks paprika Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 6 ks vajce Pridané do
  • 1 ks klobása Pridané do
  • balkánsky syr Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • bravčová masť Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

V hrnci na masti opečieme na kocky nakrájanú cibuľu spolu s klobásou (Kto ju nemusí, nech si ju nedá. Bulhari ju tiež nedávajú.) nakrájanou na kolieska. Pridáme papriku nakrájanú na pásiky a podusíme. Keď paprika zmäkne, k základu pridáme na kocky nakrájané paradajky.

Lečo "Miš maš" (bulharské) - krok prípravy 1
2. Krok

Osolíme, okoreníme a po chvíli dusenia vlejeme vajíčka. Nemiešame, kým bielka neostanú biele a až potom dôkladne premiešame. Servírujeme s husto posypaným balkánskym syrom na vrchu. Ako prílohu arabský chlieb. Dobrú chuť 😋

Lečo "Miš maš" (bulharské) - krok prípravy 1

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4629 receptov

Mäsité jedlá

2184 receptov

Zaváranie

147 receptov

Raňajky

1368 receptov

Večera

4332 receptov

Lacné jedlá

1453 receptov

Mascarpone

333 receptov