REKLAMA

Letný čerešňový koláč

Tento čerešňový koláč je super jemnučký a plný neodolateľných sladkých čerešní! Je to jednoduchý recept, ktorý si pripravíte raz dva.

REKLAMA
Ako zavariť čerešne? Podľa tohto postupu ich bude milovať celá rodina

Recept nájdeš v tomto článku

Ako zavariť čerešne? Podľa tohto postupu ich bude milovať celá rodina

Ingrediencie

porcií
12
  • 160 g vegánske maslo (alebo kokosový olej) Pridané do
  • 200 ml javorový sirup Pridané do
  • 2 polievková lyžica ľanové semiačka + voda Pridané do
  • 160 g špaldová múka Pridané do
  • 100 g mleté mandle Pridané do
  • 2 čajová lyžička kypriaci prášok Pridané do
  • 300 g čerstvé čerešne (vážiť po odkôstkovaní) Pridané do
  • 100 g jablkové pyré Pridané do
  • 1 polievková lyžica citrónová kôra Pridané do
  • 2 čajová lyžička citrónová šťava Pridané do
  • štipka soli Pridané do
REKLAMA

Postup

65 min.
1. Krok

Nahrejme si trúbu na 180° a okrúhlu nádobu na pečenie (20cm) vytrieme tukom a vyložíme papierom na pečenie.

2. Krok

Pripravíme si ľanové vajíčko, tak že si zmiešame mleté ľanové semiačka s vodou.

3. Krok

V miske si zmiešame javorový sirup, ľanové vajíčko, roztopené maslo, jablkové pyré, citrónovú kôru a šťavu.

4. Krok

Pridáme mleté mandle, múku, prášok do pečiva a soľ, poriadne premiešame.

5. Krok

Primiešame polovicu (150g) čerstvých čerešní do cesta a preložíme cesto do nádobu na pečenie. Zvyšné čerešne poukladáme na vrch cesta.

6. Krok

Pečieme 50-60 minút alebo až pokiaľ špajdľa zapichnutá do cesta nebude čistá.

7. Krok

Upečený koláč necháme v nádobe aspoň 15-20 minút odstáť, potom ho môžeme z nádobu vybrať a necháme celkom vychladnúť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

746 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

332 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4589 receptov

Dezert

3773 receptov

Kuracie mäso

788 receptov